DIY - ripped jeans

5/11/2014

No niin, nyt tulee sitten se luvattu diy-postaus! Tän tekeminen oli oikeesti tosi hauskaa vaikka kestikin tavallista postausta paljon kauemmin. Jos tykkäätte tästä niin lupaan tehdä jatkossa lisää! Mutta nyt sitten pitemmittä puheitta itse ohjeisiin.

So it's time for my ripped jeans diy, as I promised! I loved doing this tutorial, so I hope you find it helpful. If you liked it, please let me know so I know to do more of these in the future!

diy 1

Tarvikkeet: ihan mitkä tahansa farkut mitkä haluat tuunata, hyvät sakset, juustoraastin, sekä pinsetit. Pinsetit ei ole pakolliset, mutta helpottavat huomattavasti. Ihan perus kulmien nyppimiseen tarkoitetut käy!

What you need: jeans, scissors, a grater and tweezers. The tweezers are optional, but I highly recommend them, it's so much easier than ripping with your fingers. Basic eye brow tweezers work perfectly!

diy 2

Näillä tarvikkeilla on mahdollisuus tehdä kahdenlaista erilaista pintaa, eli vasemmalla olevat, perinteiset revitykset tehdään saksilla ja pinseteillä, ja oikealla olevat kulutukset saa aikaan raastimella.

With these supplies it's possible to make two kinds of rippings: on the left we have the regular ones made with scissors and tweezers, and on the right there is a bit of a "worn out" look which also works on its own.Ensin siis ohjeet noihin perusrevityksiin:

1. Ensin leikataan saksilla kaksi vierekkäistä lovea. Jos haluat revitykset johonkin tiettyyn paikkaan, kannattaa pukea farkut ensin päälle ja merkata haluamansa kohta vaikka nuppineulalla. Kun leikkaat kangasta, huolehdi, että leikkaat vain yläosaa, etkä myös takaosaa!

 First the regular rippings:

1. First make two horizontal cuts right next to each other. Be careful not to cut the fabric on the back, only the top one! If you want the hole into a precise place, I recommend putting your jeans on and marking that place for example with a needle.


_MG_2228

2. Nyt meillä on siis kaistale kangasta, joka on reunoista kiinni farkuissa. Ideana on, että tästä kaisteleesta irrotetaan pinseteillä pystysuoraan kulkevat, pienet langat pois, ja jäljelle jäävät vaakasuorat. Ensimmäisiä on vaikeampi saada irtoamaan, mutta kun oot saanut muutaman irti niin se helpottuu huomattavasti ja niitä voi kiskoa irti monta kerrallaan.

2. So now you have a piece of fabric with its edges still stuck on the sides. The ides is to rip off the little,  vertical threads and leave the horizontal where they are. The first ones are quite hard to take out but it soon gets easier, and you can rip of many threads at the same time.

tarvikkeet3

tarvikkeet4

3. Ja tältä sen kuuluisi sitten näyttää. Vasemmmalla on irrotettu vasta muutama pystysuora langanpätkä, oikealla taas kuva siitä, miltä se näyttää kun tämä vaihe on valmis. Revityksen voi jättää tällaiseksi kuin se nyt on, mutta jos haluat vielä viimeistellä reiän reunat (suosittelen!) jatka näin:

3. This is what it's supposed to look like. On the left is a picture where I only have ripped a few vertical threads off, and on the right is a picture of what it's supposed to look like when it's ready.You can leave the ripping as it stands, but if you want to polish the upper and lower edges too (I recommend this!) then continue like this:

tarvikkeet 5

4. Nyt leikkaat reiän reunoihin, sekä ylä-, että alareunaan pieniä lovia pystysuuntaan. Tässä ideana onkin siis irrottaa niitä vaakasuoria langanpätkiä pois ja jättää pystysuorat paikalleen! Muuten homma hoituu ihan samalla tavalla kuin edellisessäkin vaiheessa.

5. Yläpuolella olevan kollaasin viimeisessä kuvassa on siis kuva siitä, miltä revityksen tulisi näyttää. Onneksi olkoon, nyt se on valmis!

4. Now you make the cuts on the upper and the lower edges. Make little, vertical cuts. So in here the idea is excactly the same as before, but this time you rip the horizontal threads off and leave the vertical ones as they are.

5. The last picture of the collage above shows how the whole thing looks like when it's ready. Congratulations, it's ready now!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6. Jos haluat viimeisellä farkkujasi kulumilla joistain kohdista, on se vielä helpompaa kuin revityksen tekeminen. Tee näin:

6. If you want to polish your jeans with the "worn outs", it is even easier than what you just did. Continue like this:

tarvikkeet6

7. Valitse raastimesta mahdollisimman terävä ja "ulkoneva" sivu. Sitten vaan hinkkaat sitä farkkukangasta vasten! Voit esimerkiksi vetää yhdensuuntaisia vetoja ja tarkistaa aina vedon jälkeen, miltä jälki näyttää.

7. Pick your grater and the sharpest side of it. Then you only have to rub the grater against the fabric and you're done. Really easy!

diy3

Sitten voit vaan antaa mennä ja tehdä oman makusi mukaan niin monta reikää kuin haluat. Ja onnittelut, valmista tuli! Jos haluat revityksistä oikein "pörröiset", niin voit heittää farkut pesukoneeseen. Kuvassa oleville en ole tätä vaihetta tehnyt, joten voit jättää ne myös näin.

Then you can release your inner artist and make as many rippings as you want to. And then you're done! If you want to, you can also wash your jeans in a washing machine to make the rippings "furry", but that is optional. In the picture above I haven't done that so it also works like it is!

outfit

Pistäkää ihmeessä kommenttiboksiin palautetta, saitteko mitään selvää ja olivatko ohjeet hyödylliset. Rohkeasti vaan kokeilemaan, on oikeasti todella helppoa! :)

Comment below and let me know what you thought about my tutorial, did you like it, was it helpful or was it too hard and messy? I really hope you try this, it's so easy and fun! :)

21 comments:

 1. Vautsi! Tää oli tosi hyvä ohje!

  elamanikuvina.blogspot.fi

  ReplyDelete
 2. Oli tosi kiva, selkeä ja hyödyllinen! :)

  -maalta kotoisin

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, kiitoksia♥

   Delete
 3. Jes, vihdoinkin löytyi kunnolliset ohjeet tähän, revityistä farkuista kun olen kauan haaveillut! Kiitos.

  ReplyDelete
 4. Wau, tää oli tosi helpon oloinen ja yksinkertanen ohje, kiitos siitä! Oon jo kauan haaveillut repiväni itse farkut, mutta en ole sitten ilman ohjeita edes uskaltanut yrittää.

  veeramaarian.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, ei sitä ihan kylmiltään kannatakaan, nimimerkillä monta vaatetta pilannut :-D Ihanaa jos tästä oli apua!

   Delete
 5. aivan upeet!
  www.lifeinpictureallukaro.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. Voi kun mullakin olisi intoa, taitoa ja aikaa tuunailla ja tehdä vaatteita:D En vaan oikeen oo sinut ompelukoneen tai muiden tekstiilitöiden ja näiden tällaisten juttujen kanssa:D Upeat kerrassaan!
  ♥ http://myunstoppablelifestyle.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Käyn kurkkaamassa sun blogin :-)

   Delete
 7. Tosi hyvä postaus ja mahtava lopputulos! Mäkin hoitelin just yhdet mun vanhat farkut, täytyisi ottaa niistä kuvia blogiin :)

  ReplyDelete
 8. Anonymous5/12/2014

  tiiätkö onnistuuko tää tehä dr.denimineille , jotka taitaa olla sitä leggari mallia ? entiiä soveltuuko se kangasjuttu tähän nii aattelin vaan kysästä ? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous5/12/2014

   Hei Ano! En tiedä, pahastuuko Miia jos vastaan hänen puolesta. :D Mutta itse oon kerran kokeillu dr.denimeille tehdä reikiä, jotka tosiaan ovat sitä leggarimallia ja pilallehan siinä housut menivät! Eli ei onnistu niihin ja ei kannata kokeilla jos ei halua omista housuista käyttökelvottomia. x) Terkuin, Camppu-ano

   Delete
  2. En pahastu ollenkaan :D itse en oo omistanut dr. denimeitä ikinä eikä tosiaan ole kokemusta, joten kiitos kun vastasit mun puolesta!

   Delete
 9. http://rocknrollstyleismylife.blogspot.fi/2014/05/haaste.html Sulle olisi haaste

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos haasteesta! :) katsotaan milloin ehdin vastaamaan!

   Delete
 10. Vau hieno postaus ja upee koko blogi, sait uuden lukijan! :--)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitti, ihanaa! :-)

   Delete
 11. ihan loistava tutoriali!

  ReplyDelete

Proudly designed by Mlekoshi playground