DIY Ice Latte

6/06/2014

icecoffe

Suurin osa teistä tietää, kuinka suuri kahvin rakastaja mä olen. Näin kesällä menee jäälatteja lähes joka kerta kun käyn kaupungilla. Se vaan, että asun 13 kilometrin päässä lähimmästä jäälattepaikasta. Niinpä mä sain muutama viikko sitten idean kokeilla tehdä sitä kotona tavallisesta, jäähtyneestä suodatinkahvista ja muutamasta muusta aineksesta. Oon oikeasti aika huono keksimään mitään reseptejä itse, vaan katson mieluummin jostain valmiista ohjeesta, mutta tämän heitin ihan vaan päästäni ja kokeilin, mitä tapahtuu. Lopputulos oli enemmän kuin hyvä, ja oonkin tehnyt tätä useamman kerran sen jälkeen. Jos siis rakastat jääkahvia mutta asut kaukana kaupungista tai et halua tuhlata neljää euroa yhteen kahviin, tämä ohje on juuri sulle!

icecoffee1

 DIY Jäälatte

noin 2 dl jäähtynyttä suodatinkahvia
noin 4 dl maitoa 
jääpaloja
1 tl vanilja-aromia
0,5 dl tummaa siirappia

Kahvin ei tarvitse olla jääkylmää, hiukan lämminkin kelpaa, jos laittaa sekaan kunnolla jääpaloja ja jos maito on jääkaappikylmää. Maidonkin voi korvata omaan ruokavalioon sopivalla, esim. soija- tai kauramaidolla, tai jos haluaa mausta täyteläisemmän, niin punaisella maidolla. Ohjeesta riittää kolme tai neljä isoa lasillista, eli sen voi hyvin puolittaa mikäli tekee vain itselleen tai kaksi pienempää lasillista.

icecoffee2

Ohje on erittäin yksinkertainen: kaikki vaan blenderiin ja sekaisin! Jätä kuitenkin muutama jääpala, joita ei murskata vaan ne lisätään suoraan laseihin.

icecoffee3
Siinä pari ennen ja jälkeen kuvaa. Muista sekoittaa kunnolla, niin, että kaikki jääpalat murskautuvat! Tuossa oikealla eli "jälkeen"- kuvassa näyttää olevan paljon enemmän tavaraa, mikä johtuu siitä, että siihen kahvin pinnalle muodostuu vaahtoa. Okei, sitten vaan kaadetaan juoma laseihin.

icecoffee4

icecoffee5

Niin helppoa ja niin hyvää! Jos haluat, voit vielä lisätä lasien päälle siirappia, kermavaahtoa, lisää jääpaloja tai mitä ikinä haluatkaan. Kommentoikaa ihmeessä jos kokeilitte/aiotte kokeilla! Toivottavasti tykkäätte!

12 comments:

 1. Anonymous6/06/2014

  Aijon varmasti kokeilla! Kiitos tuhannesti ohjeesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä vaan, ihanaa kun tykkäsit! :)

   Delete
 2. Ei vitsit! Kunhan vaan pääsen täältä rippileiriltä isostelemasta, pistän heti kokeiluun! Kiitos! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pidä nyt ensin hauskaa siellä! :) mut ihana kuulla♥

   Delete
 3. Nami! Hyvää oli, kiitos ohjeesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vautsi, ihana kuulla! :)

   Delete
 4. Oi, näyttää niin herkulliselta - ihanaa, että panostit näihin kuviinkin! Ja hei, pakko sanoa, voi miten söpö blenderi teillä on:D
  Miekin oon hurahtanut jääkahviin, se vaan sopii tähän kesään täydellisesti! Jos haluat kurkata mun tavan tehdä tuota herkkua niin kurkkaa tuo linkki <:

  http://matildannas.blogspot.fi/2014/03/itse-tehty-jaakahvi.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vau, kiitos! :) Benderi on mun äidin valitsema, mistä yllätyin, kun hän ei yleensä siedä sisustuksessa muita värejä kuin valkoista ja beigeä :D

   Käyn ehdottomasti katsomassa!

   Delete
 5. Oi vitsi miten ihania kuvia sulla, ja muutenkin hirmu siisti blogi :---) Toi resepti on varmaankin hyvä, mutta ei varmaan päädy mun kokeiltavaksi, koska en oo oikein kahvinystävä :D Taidampa jäädä seurailemaan sua:)

  http://rakkauttaaulait.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, tervetuloa mukaan! :) oon myös kehittelemässä jotain smoothie tms. reseptiä nimenomaan niillekin, jotka ei niinkään kahvista välitä! Katsotaan, koska toteutuu...

   Delete
 6. näyttääpä hyvältä, taidan ottaa reseptin talteen ja kokeilla itsekin:)!

  ReplyDelete
 7. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  ReplyDelete

Proudly designed by Mlekoshi playground