Pikasushia

6/22/2016

IMG_5405

Sushi on kyllä sellainen ruoka, jota voisin syödä vaikka joka päivä. Vaikka tykkään käydä myös ulkona sushilla, on se kiistatta paljon halvempaa itse tehtynä. Lisäksi et joudu tekemään kompromisseja, vaan saat just sellaisia paloja kuin itse haluat. Win win.

Yksi huono puoli sushissakin on, nimittäin valmistusaika. Riisin keittely ja jäähdytys, rullien kokoaminen...hauskaa tyttöjenillassa musiikkia kuunnellessa ja jutellessa, ei niin hauskaa kun maha huutaa nälkää työpäivän jälkeen ja sitä ruokaa on saatava heti. Tällä kertaa siis sushia tehdessäni oikaisin mutkat suoriksi ja valmistuksessa kesti vain 10 minuuttia! Lopputulos oli maukas ja sushi-mielihalut saatiin tyydytettyä. Siispä ohje pikasushiin, olkaa hyvät!

//Oh sushi, how I love you! Home made sushi may sometimes take too long to prepare, but with this recipe you can whip up some delicious sushi bites in only 10 minutes! How does that sound? Keep reading!

IMG_5404

Pikasushi (yhdelle)

3-4 dl valmista jasmiiniriisiä
riisiviinietikkaa

maustamatonta tofua
soijakastiketta
vaahterasiirappia

avokadoa
muita vihanneksia täytteeksi halutessa

kaksi (tai nälän mukaan) nori-merileväarkkia
tarjoiluun sushi-inkivääriä

***

Kaiva jääkaapista edellisen päivän riisin jämät. Voit myös keittää uutta (jasmiiniriisi valmistuu noin 10 minuutissa). Paista pannulla tofua pari minuuttia ennen kuin lisäät pannulle lorauksen soijakastiketta ja vaahterasiirappia tofun marinointiin. Paista vielä miedolla lämmöllä, niin että tofu saa väriä pintaansa.

Sekoita riisin joukkoon pari ruokalusikallista riisiviinietikkaa ja sekoittele riisiä.

Ota norileväarkki, levitä sille kylmää riisiä, tofuviipaleita, avokadoa tai muita vihanneksia, ja kääri kuten normaalistikin käärisit sushin. Leikkaa paloiksi, asettele lautaselle ja tarjoile soijakastikkeen ja sushi-inkiväärin kera. Nauti ♥

IMG_5403

Quick sushi

3-4 dl of cooked (jasmine) rice
rice vinegar

unflavoured tofu
soy sauce
maple syrup

avocado
other veggies of choice

two (or more, if desired) nori sheets
sushi ginger for serving

***

Dig out last nights cooked rice from the fridge. If you don't have any, don't worry, you can cook some while seasoning the tofu. Put your tofu on a frying pan and season with a dollop of soy sauce and some maple syrup for that sweet-but-savoury flavour. Keep frying until the tofu gets some colour on it.

Mix a couple of tablespoons of rice vinegar into your rice.

Take a nori sheet, spread some rice, tofu, avocado or any other fillings of your choice on top, and roll it up just like you would with regular sushi. Cut into pieces and enjoy with some soy sauce and sushi ginger!


6 comments:

 1. Hei ihanaa täytyy kyllä kokeilla! :)

  http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 2. Ihanaa, sushi on parasta! Kivoja kuvia :)

  ReplyDelete
 3. Tätä täytyykin kokeilla, sillä oon suuri sushin ystävä ja kotipaikkakunnaltani ei sitä saa enkä myöskään ole koskaan jaksanut itse sitä tehdä juuri sen valmistusajan takia! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, mahtavaa! :) oon aina ennen luullut että sushia on pakko tehdä sen pitkän kaavan mukaan (ja okei, onhan se erilaista niin tehtynä) mutta tää on kyllä oikeesti yllättävän hyvää!

   Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground