Paras aloitus aamulle (resepti)

7/25/2016

Niin se vaan kuulkaas on, että aamupalaruoka on parasta. Ainakin mulle aamupala on ehdottomasti se päivän lemppariateria. Siihen panostan eniten, ja sen haluan nauttia rauhassa kahvikupillisen kera.

Talvella oon ehdottomasti puuro-ihmisiä, mutta kesäisin ja varsinkin helteillä tekee mieli jotain raikasta. Barcelonassa tuli mentyä lähes kaikki päivät tuorepuristetuilla mehuilla, smoothieilla, vedellä ja erilaisilla acai-bowleilla, ja vasta illalla syötiin kunnon ateria. Reissun jälkeen mulle jäi ihan järjetön himo saada nauttia joka aamu acai-kulho, joten pakkohan siitä oli kehitellä kotitekoinen versio. Tämä on yksinkertaisesti ihan tajuttoman hyvää.

IMG_6497

Luulen, että Barcelonan acai-kulhot oli tehty acai-marjapyreeseen, mutta tietääkseni (korjatkaa mua, jos olen väärässä!) sitä ei saa Suomessa mistään. Mulla on onneksi kaapissa erikoiskaupoista (esim. Ruohonjuuresta) saatavaa acai-jauhetta, jolla saan maustettua kulhon oikeanlaiseksi. Acai-jauhe on älyttömän kallista, myönnetään, mutta itsekin käytän sitä vain noin teelusikallisen kerrallaan, jolloin sitä riittää pitkäksi aikaa. Ja silti se maistuu tässä reseptissä kivasti! Joten jos olet haaveillut testaavasi tätä, suosittelen satsaamaan jauheeseen hinnasta huolimatta. Jos hinta kuitenkin kirpaisee, voit koittaa tehdä tämän reseptin myös ilman sitä. Itse en ole testannut, mutta uskon, että hyvää tulisi silti, vaikka maku tietysti hiukan muuttuukin. Okei, sitten itse reseptiin!

Järjettömän ihana acai-kulho

2-3 pakastettua banaania
puolikas tuore banaani
yhteensä noin kourallinen pakastettuja vadelmia ja mustikoita
1 tl acai-jauhetta

oman maun mukaisia päällysteitä

Sitten vaan kaikki blenderiin ja muusiksi! Jos blenderisi ei ole ihan super hyper tehokas, suosittelen lämmittelemään banaanipaloja hetken mikrossa. Itse lämmitän yleensä noin 30 sekuntia ennen blenderiin lisäämistä. Se ei vaikuta koostumukseen, mutta blenderin on huomattavasti helpompoi muussata banaanit tällä tavoin.

IMG_6499

Vielä yksi vinkkivitonen, joka nostaa tämän reseptin hyvästä ihan todella hyvään. Päällysteet ovat smoothiekulhoissa muutenkin oleellisia, mutta tässä ainakin itselläni kyseinen lisuke on lähes pakollinen (nimimerkillä syön sitten puuroa jos en saa tätä kulhoni päälle :D ) : nimittäin mysli! Barcelonassa sai monesta paikkaa aivan älyttömän hyvää mysliä, ja kotiinpaluun jälkeen oli pakko tutkailla kauppojen myslihyllyjä tarkemmin, jotta saisin myslihimot tyydytettyä. Olen täysin koukuttunut tähän Finaxin gluteenittomaan mysliin, joka sopii ihan taivaallisen hyvin acai-kulhon päälle. Se on juuri sellaista rapsakkaa ja "kökköistä" jollaisena haluan myslini! Usein mun acai-kulhossa on jopa enemmän tätä mysliä kuin sitä itse acaita...

IMG_6498

// I am a breakfast person through and through. My day cannot begin until I have enjoyed a slow, yummy breakfast with a cup of good coffee on the side. Even though in winters I'm definitely an oatmeal kind of person, during the summer I love to keep my brekkies fresh. Acai-bowl is the perfect fit for summer mornings! In this recipe I used acai-powder, because in Finland we don't have it pureed. If your country sells acai as a puree, you can of course use that! Or if you don't have either, you can also try the recipe without the acai altogether.

The best acai ever

2-3 frozen bananas
half of a fresh banana
a handful of frozen blueberries and raspberries ( a handful together, so a half of each)
1 tsp acai powder

Through all the ingredients in a blender, mix them up and then top with all your favourite toppings! I definitely recommend putting some muesli on top, it fits the freshness of the bowl just perfectly. Or you can eat it like me, with more muesli than the actual acai... Any way you do it, enjoy ♥

By the way, if you don't have a high-speed blender and have trouble mixing up the bananas, try putting them in the microwave for a bout 30 seconds. This will help them blend but will not affect the result in any way.


Follow my blog with Bloglovin

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground