Aamiaisvohvelit

8/09/2016

IMG_7301

Käykö teille ikinä niin, että addiktoidutte täysin johonkin ruokaan? Syötte sitä seuraavat kolme kuukautta putkeen kunnes kyllästytte ettekä enää ikinä syö kyseistä ruoka? Mulle käy näin koko ajan. Mysliaddiktio alkaa jo laantua ja tilalle on tullut uusi suosikki, nimittäin vohvelit!

Sain eräänä aamuna inspiraatiopuuskan, ja halusin kokeilla jotain muuta aamupalaa puuron tai smoothiebowlin sijasta. Selasin vähän aikaa Pinterestiä kunnes silmiini osui täydellinen kuva vohveleista, joiden päälle oli lorautettu siirappia. Ja vohveleitahan oli sitten aiva pakko saada. Kavoin jo innoissani vohveliraudan kaapista ja rupesin keräilemään ainesosia pöydälle, kunnes aloin huomata, että meiltä puuttui puolet reseptiin tarvittavista aineksista. Kävin vielä läpi muutaman muun reseptin jotka löysin, mutta tuloksetta. Kaikissa oli leivinjauhetta, kookosöljyä tai jotain muuta mitä meillä ei sattunut olemaan. No, vohveleita oli silti saatava. Vaikka leivon usein resepteistä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi, oon oikeasti todella huono noudattamaan niitä. Vaihtelen usein esimerkiksi jauhoja, öljyjä tai mausteita keskenään ja usein lopputulos on silti ollut hyvä. Vohvelitaikinan soveltaminen heti ensiyrittämällä tuntui jotenkin hurjalta, mutta päätin kuitenkin ottaa riskin. Onneksi otin.

IMG_7302

Mun mielestä vohvelin kuuluu olla rapsakka ulkoa ja pehmeä sisältä. Sen kuuluu olla pikkuisen makea, muttei liikaa. Se ei saa olla liian öljyinen tai maistua rasvalta. Lisäksi kun aamupalasta kerran puhutaan, sen on oltava sekä herkullinen että jokseenkin terveellinen. Nämä vohvelit on kaikkea tätä. Valmistusaika on noin vartti, jonka jälkeen vohvelit nautiskellaan hitaasti kahvikupposen kera.

KAURAVOHVELIT

2kpl (V+GF)

(määrät ovat hieman omituiset johtuen alkuperäisohjeen cup-mitoista, eivätkä ne ole niin millintarkkoja)

2,4 dl kaurajauhoa (voit jauhaa kaurahiutaleita itse jollain tehosekoitinlaitteella) myös spelttijauho testattu ja sopii loistavasti!
1,8 dl kasvimaitoa (itse käytin riisimaitoa, mutta mikä tahansa käy)
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl perunajauhoa
2 rkl oliiviöljyä (tai esim. kookosöljyä)
1 tl vaahterasirappia
1/4 rkl ruokasoodaa
ripaus kanelia

Laita uuni lämpiämään noin 100 asteeseen sillä välin kun teet taikinan: näin ensimmäinen vohvelisi pysyy lämpimänä ja rapeana sillä välin kun paistat toisen. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Taikinan tulisi muistuttaa hiukan paksuhkoa lettutaikinaa. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoa tai kasvimaitoa. Sitten vaan paistat vohvelirautasi ohjeiden mukaan! Koristele mieleisillä täytteillä, esim. marjoilla, kookoskermalla, vaahterasiirapilla, hedelmäpaloilla...ja nauti <3 vohvelit ovat myös ihania ihan paljaaltaan, ja niin syön niitä usein itsekin! IMG_7303

//Meet my newest addiction: waffles. More specifically, breakfast waffles that are both healthy and delicious. Crispy from the outside and soft from the inside. I came up with this recipe a few days ago when craving waffles but then realizing we were out of almost half the ingredients needed in most waffle recipes. I still had to get my waffles so I was forced to improvise a little, and luckily I did! Because these waffles are everything you would ever want from a waffle. They're perfect to make on a slow weekend morning, to be enjoyed with a good book and a hot cup of coffee. Trust me, you're going to want to give these babies a try.

OAT WAFFLES (V+GF)

(the recipe makes two)

1 cup oat flour (or blend rolled oats into flour yourself) I also tested with spelt flour and it work perfectly!
0,75 cup plant milk of choice (I used rice milk)
1/2 tsp baking powder
1 tbsp potato starch
2 tbsp olive oil (or coconut oil)
1 tsp maple syrup
1/4 tbsp baking soda
cinnamon to taste

Warm your oven to 200 degrees (farenheit) while preparing the batter: this will allow you to keep your first waffle warm and crispy while making the other. Mix all the ingredients ina bowl. It should look like a thick-ish pancake batter. If needed, add a little flour or plant milk. Then just make the waffles with your waffle maker! Decorate them with your favourite toppings, such as maple syrup, fruit, berries, coconut cream... and enjoy <3 you can alos just eat them plain, that's what I love to do!

2 comments:

  1. Aivan ihana nimi ja kaunis ulkoasu sun blogilla! :) Eikä mitään valittamista myöskään kuvien vohveleissa ♥

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi ihana kuulla, kiitos tosi paljon! <3 kannattaa oikeasti testata, nää on ihan parhaita vaikka itse sanonkin!

      Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground