Kateellinen

9/23/2016Eilen oli taas sellainen päivä. Sellainen päivä joka sai mut ajautumaan siihen isoon ja kammottavaan riittämättömyyden kuplaan joka aina aika ajoin imaisee mut sisäänsä. Selasin blogeja ja Instagram-tilejä vain todetakseni, että hitto nämä kaikki ihmiset on niin paljon taitavampia kuin minä. Sellainen ruma peikko tulee koputtelemaan olkapäälle hokien mulle kaikista niistä asioista joita muilla ihmisillä on ja mulla ei. Se tivaa miksei mulla ole yhtä kiinostavaa elämää tai hyvää kroppaa kuin noilla muilla. Se sanoo, että olisit suositumpi ja menestyneempi ja parempi jos olisit niin kuin nuo. Se sanoo, että sä et tule ikinä olemaan mitään koska maailma on täynnä niin paljon parempia, kauniimpia, kiinnostavampia ihmisiä. Ja koska et pysty väittämään vastaan, alat siinä itsekin pikkuhiljaa myöntymään että niin, tosiaan, ehkä pitäisikin vaan heittää hanskat tiskiin. En tule ikinä olemaan niin kuin nuo.Laitoin koneen kiinni. Söin hyvää ruokaa ja join kahvit päälle. Menin ulos. Pikkuhiljaa alkoi olla helpompi hengittää.Tuntuu, että on hirveä tabu myöntää olevansa kateellinen, vaikka yksikään meistä ei ole immuuni sille. Totta kai mä haluaisin mieluummin sanoa, että mulla on niin hyvä itsetunto, ettei siihen vaikuta se kuinka hyviä muut ovat. Mutta totuus on että kyllä mä kadehdin. Toisten hiuksia, toisten tyyliä, toisten elämää. Ja mietin ja pohdin ja vaivaan itseäni sillä, että en ole yhtä hyvä kuin muut.On ihan ok olla kateellinen. Mutta älä tunge sitä mielesi syvimpään nurkkaan homehtumaan. Kaiva se esiin ja myönnä se itsellesi. Mene sitten tekemään jotain josta nautit, jotain missä olet hyvä. Se mitä muilla on ei ole sulta pois. On oikeasti aika yksinkertaista vaan lopettaa sellaisten ihmisten seuraaminen, jotka herättävät sussa kateutta. Muista, että et tunne näitä ihmisiä, et tiedä heidän koko tarinaansa etkä sitä mitä nämä ihmiset kadehtivat toisissa. Usko pois, kyllä heilläkin on heikot kohtansa. Ja mistäs sä itse tiedät, joku saattaa kadehtia sussa jotain, mitä et itse osaa arvostaa.

Hyvää viikonloppua ihanat ♥//Yesterday was that kind of day again. The kind of day that made drifted me into that horrible bubble of insufficiency that gets to me every now and then. I was browsing through Instagram and blogs for inspiration, but found myself feeling more and more anxious the longer I did it. A voice inside my head telling me I have nothing compared to all these beautiful, talented people. That I would be more popular and successful and even happier if I was more like them. That I will never be anything because I'm not interesting like them. And slowly, as always, I started believing in these things too. I found myself just wanting to quit everything and crawl into a hole and feel sorry for myself.

So I shut down my computer and pushed all these images out of my mind. I ate some food and drank some coffee. I went outside. It started to feel a little easier to breathe again.

I wish I could say that I have a good self-esteem and nothing can get to me, but that is just not the truth. I feel like it's some kind of a taboo to admit that you're jealous of others. Like it would make you weak. But it doesn't. Face that feeling and admit to yourself: I am jealous of those people. And then go do something you enjoy and something that you're good at. If you need to, stop following the people that constantly make you feel less worthy. But believe me when I say this: even those people have their weak spots. Even they are jealous of someone else. But other people's beauty or talent isn't the absence of your own. You never know, someone could be dreaming of something you have and take for granted.

Happy weekend everyone ♥

6 comments:

 1. Anonymous9/25/2016

  Uskomaton postaus, tälläsiä blogeja löytää harvoin.. Ongelmana on just tuo, että kateus jää homehtumaan, leviää, ja sä luovutat. oon ikuisesti kiitollinen, että mulla on oikeus lukea täällä ruudun takana sun postauksiasi, varsinkin tälläsinä ahdistavina pohjahetkinä tuntuu kun löytäisin mun toivon ja itseluottamuksen uudelleen, kiitos <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja tällaiset kommentit on just niitä, jotka saa tätä touhua jatkamaan ♥ oon ihan sanaton ♥

   Delete
 2. Anonymous9/25/2016

  LOVED this! <3 you're incredible, so real and inspiring, truly unique.. :) im absolutely obsessed with your blog!

  ReplyDelete
  Replies
  1. I'm speechless! Seriously, thank you so so so much <3

   Delete
 3. Ihana ja rehellinen postaus, tykkään! Törmäsin tänne sun blogiin ihan sattumalta, mutta jään kyllä pidemmäksikin aikaa -ihana löytää persoonallinen ja rehellinen, inspiroiva blogi! :) Sulla on myös tosi kauniita ja harmonisia kuvia!

  - Pauliina / All The Little Royals

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos ihan älyttömästi! :-) <3 ihan mahtavaa kuulla että kuvailisit tätä blogia just noilla sanoilla, rehellinen ja inspiroiva on just sitä mitä haluankin olla! Tervetuloa seurailemaan <3

   Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground