Overnight oats for busy mornings

9/01/2016



Taas olisi aika jakaa yksi mun luottoresepteistä, nimittäin täyttävä ja herkullinen tuorepuuro! Jos joku on tuorepuurotrendiltä vielä onnistunut välttymään, niin ideana on että puuron ainekset sekoitetaan yhteen jo illalla ja jätetään jääkaappiin tekeytymän yön yli, jolloin herkku on valmis nautittavaksi aamulla. Paljon tän tehokkaammaksi ei aamupalan valmistus mene!

Perusreseptiin kuuluu oikeastaan vain kaksi ainesosaa, mutta sisällytin tähän postaukseen myös muutaman tuunausidean joita voit kokeila. Tai voit keksiä jotain aivan omaa!



Tuorepuuro

2 dl kaurahiutaleita
2,5 dl kasvimaitoa (oma lempparini on Alpron original mantelimaito)

Sekoita ainekset hyvin keskenään ja jätä puuro jääkaappiin kannelliseen purkkiin tekeytymään. Puuron kuuluisi tässä vaiheessa olla pikkuisen löysää, muttei vetelää. Itse olen aina tehnyt tuorepuuroni kuvassakin näkyviin lasipurkkeihin joita saa esim. Ikeasta ihan muutamalla eurolla, joten en ihan osaa sanoa, toimiiko samalla tavalla myös muovisissa purkeissa. Luulisin että onnistuu hyvin niinkin.

***

Tuunausideoita:

Tuorepuuron pohja +
...vaahterasiirappia, banaania, ja mulperimarjoja. Lisää nämä täytteet aamulla puuron päälle.
...vadelmia (soseuta puuron joukkoon tai syö päällisenä).
...1 rkl chiasiemeniä. Sekoita nämä jo illalla perusainesten joukkoon.
...tummaa kaakaojauhetta ja makeutusta, esim. vaahterasiirappia (sekoita jo illalla joukkoon).



//With fall finally here, it's time to share one of my go to breakfasts for busy mornings (because let's face it, we all have them during fall). I'm sure you've already heard of the easiness and deliciousness that is overnight oats, but in case you've missed the trend or simply haven't tried it out yet, now would be a good time to do so! What's so good about these is that when you prepare it the night before you have a ready-made breakfast that is perfect for busy mornings when you really just need those extra 10 minutes to sleep.

Overnight oats

2 dl (0.8 cup) rolled oats
2,5 dl (about 1 cup) plant milk of choice, my favourite is almond milk

Mix both ingredients well together and place in the fridge overnight in a closed jar. The consistensy should be a little runny, but not too liquidy, and definitely not dry. I always do my overnight oats in a glass jar like in the photos, but I believe that a plastic one would also work just fine.

***

Variaton ideas:

The overnight oats base like above +
...banana, mulberries and maple syrup. Add these on top right before eating in the morning.
...raspberries (mix them with the base or just leave them on top).
...1 tbsp chia seeds. Mix these in the night before when preparing.
...dark cacao powder and sweetening of choice, for example maple syrup (mix these in the night before as well).

6 comments:

  1. Anonymous9/02/2016

    Syksyn alku tarkoittaa arkeen paluuta eli kiireisiä aamuja. Tää resepti lähtee siis heti kokeiluun! Kiitos reseptistä ja ihanasta postauksesta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahtavaa!! Kiitos kovasti ♥

      Delete
  2. Anonymous9/02/2016

    sun blogisi on IHANA, et voi uskoa kuinka hyvä fiilis sun postauksista tulee :) Ja vaikka en suuri kokkailija olekaan, tää resepti on niin simppeli, että lähtee heti kokeluun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei apua, mikä kommentti!! ♥ Juurikin tuo hyvän fiiliksen jakaminen hyödyllisten vinkkejen ohessa on se mitä tällä blogilla haluankin tehdä! KIITOS ♥

      Delete
  3. Anonymous9/02/2016

    absolutely love this blog, and thank you for sharing your posts in English too! Xxxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so so so much! ♥ I'm always happy to hear that someone reads the translation as well :)

      Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground