Vegan coconut chickpea curry

10/04/2016



Tiedättekö kun on niitä ruokia, joita teet viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen, jopa vuodesta toiseen etkä ikinä kyllästy? Niitä ruokia, jotka pelastaa aina silloin kun sekä pää että jääkaappi ammottavat tyhjyyttään? Tää on just sellainen resepti. Maailman helpoin tehdä, ruokaa saa nopeasti ja aina se maistuu yhtä hyvältä. Jopa mun sekasyöjävanhemmat rakastaa tätä ja kyselee aina välillä että voisitko taas Miia tehdä sitä kookoskastiketta.




Kookos-kikherne-curry

1 tölkki (400g) kookosmaitoa
1 purkillinen kikherneitä (noin 2-3 dl)
Valinnaisia kasviksia, omat lempparit kukka- ja parsakaali
Currymaustetta
Chilijauhetta
Suolaa
Kurkumaa
Halutessa juustokuminaa tai garam masalaa

Lisäksi:
Jasmiiniriisiä
Lehtikaalta
(sitruunaa)

Valmista riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä väliin laita kookosmaito laakeaan paistinpannuun (itse teen usein isossa wokkipannussa). Leikkaa kasvikset sopivan kokoisiksi palasiksi ja heitä ne kookosmaitoon pehmenemään. Huuhtele kikherneet ja lisää nekin kookosmaidon ja kasvisten sekaan. Mausta reilulla kädellä currymaustetta ja lisää muita mausteita oman maun mukaan. Currymaustetta saa siis olla reilusti enemmän kuin muita. Kun kasvikset ovat pehmenneet, kastike on valmis! Asettele lautaselle lehtikaalta, riisiä ja lopuksi kastiketta. Voit vielä halutessasi puristaa hiukan sitruunaa päälle. Sitten vaan nautiskelemaan!




//Time to share one of my go to recipes, the one that I always make when I have zero ideas and our fridge is completely empty. This recipe is super easy to make and it still tastes amazing! Evevn my meat-eating parents absolutely love this recipe.

Coconut chickpea curry

1 can of coconut milk (400g)
about 1 cup of chickpeas
Vegetable of choice, my favourites are cauliflower and broccoli
Curry powder
Chilli powder
Salt
Turmeric
If desired, a little cumin and garam masala

For serving:
Jasmin rice
Kale
(lemon)

Prepare the rice according to the packages instructions. While it's cooking, prepare the sauce: Put the coconut milk on a pan. Cut the vegetables and add them to the coconut milk. Rinse the chickpeas and add them to the sauce. Season according to your taste: I usually put twice as much curry powder as the rest of the spices, but taste it as you go and add something if needed. When the veggies are soft, your sauce is ready! Serve with kale and jasmin rice and if desired, squeeze some lemon juice on top (this will make it extra delicious!) Enjoy!


4 comments:

  1. Oinam, tätä pitää testata! Kukkakaali sopii loistavasti curryihin mut jostain syystä en oo ikinä laittanu sitä ite mihinkään. Nyt olis vissiin hyvä aika kokeilla :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joooo kannattaa oikeesti kokeilla, ihan sairaan hyvää vaikka itse sanonkin :D

      Delete
  2. Replies
    1. Kannattaa todellakin pistää kokeiluun <3

      Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground