Elämäni parhaat tuplasuklaakeksit (V+GF)

11/02/2016



Kun leivontainspiraatio äkillisesti iskee, niin silloinhan leivotaan, oli sitten arki-ilta tai miten myöhä tahansa. Eilen se iski: täyty saada suklaakeksejä. Ei muuta kuin aineksia sekaisin ja uuniin, lopputuloksena erittäin suklaisia, täyteläisiä ja herkullisia keksejä suhteellisen terveellisistä ainesosista huolimatta. Nää on juuri sellaista täydellistä hyvän olon mättöä, josta jää freesi olo makunautinnosta tippaakaan tinkimättä!



Supersuklaiset keksit
(noin 12 keksiä)

2 dl kaurajauhoa (voit itse blendata kaurahiutaleista)
1 dl maapähkinävoita
1 1/2 dl kookossokeria (mikä tahansa muukin sokeri käy!)
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl aquafabaa eli kikherneiden lientä
1 tl leivinjauhetta
pieni levy tummaa (vegaanista) suklaata, noin 100 g

Laita uuni jo valmiiksi lämpiämään 175 asteeseen. Sekoittele ainekset yhteen ja pilko joukkoon suklaa. Painele uunipellille noin sentin paksuisia keksejä ja paista niitä noin 12-15 minuuttia kunnes ne ovat päältä kovettuneet. Anna jäähtyä hetken ja nauti ♥



Yesterday evening a sudden burst of cooking inspiration hit me: I wanted chocolate chip cookies, and wanted them NOW. These cookies are perfect for that exact reason: they don't require anything too fancy (you can sub the coconut sugar for any other sugar if you want) and they're super easy and fast to make. They're gooey, rich and perfectly chocolate-y yet the ingredients are somewhat healthy. The perfect combination of feeling both satisfied and fresh even after having these!

The best ever chocolate chip cookies

1 cup oat flour (you can blend this from rolled oats by yourself)
1/2 cup peanut butter
3/4 cup coconut sugar
3/4 cup dark cacao powder
1/4 cup aquafaba (the water in which legume seeds such as chickpeas have been cooked)
1 tsp baking powder
100 g dark (vegan) chocolate

Set the oven into 175 degrees celsius (350 farenheit). Mix all the ingredients well and add the chocolate cut in small chips. Make cookies that are about 1 cm high and pop them in the oven for about 12-15 minutes or until they're not soft from the surface anymore. Let them cool for a couple of minutes and enjoy ♥

4 comments:

  1. Nuo näyttää (ja kuulostaa) kyllä ihan extraherkullisilta! Täytyy pyöritellä reseptiä, josko siitä saisi jotenkin FODMAP-ruokavaliolle sopivan - jos juu, niin menee kyllä ehdottomasti kokeiluun. :) Tuottanut itselle ihan tajuttomia ongelmia, kun ei oikein tiedä mitä tämän ruokavalion kanssa uskaltaisi leipoa. Ehkä kenties näitä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi harmi, toi on kyllä ikävä vaiva :/ Toivottavasti näitä sunkin kroppa kestäisi niin pääsisit herkuttelemaan ♥

      Delete
  2. Anonymous11/02/2016

    Näyttääpä hyviltä! Voikohan tuossa reseptissä korvata aquafaban jollain? Jos, niin millä? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm, en oo itse testannut, mutta voisin kuvitella että ainakin kananmunankorvaajilla (saa esim. Ruohonjuuresta ja Vegekaupasta) onnistuisi. Myös pellavansiemenmunaa voi kokeilla, eli 1 rkl jauhettuja pellavansiemeniä kahteen ja puoleen rkl vettä ja sitten viideksi minuutiksi paksuuntumaan ennen taikinaan lisäämistä. Chiasiementkin saattaisi ehkä toimia! :-)

      Delete

Proudly designed by Mlekoshi playground