My favourite chai latte recipe

2/08/2017



I present you, paras kahvinkorvike ikinä, aka chai latte! Multa kesti hävettävän kauan päästä mukaan chai latte-hypeen, varmaan koska oon jo pitkään ollut vannoutunut kahvinjuoja sekä rutiinieni orja (= jos tilaan jotain muuta kuin kauralaten ja se ei olekaan hyvää, olisin yhtä hyvin voinut laittaa rahani siihen kauralatteen, joka on aina hyvää). Mutta voi, chai latte on mausteista, lämmittävää ja hiukan makeaa - siis ihan täydellistä talvipäivien herkkua! Jos juoman tekee esimerkiksi rooibos-teehen, se on myös kofeiiniton, nimimerkillä voin juoda tätä illalla ja silti nukkua yöllä. Win win. Pitemmittää puheitta mennään ohjeen pariin:

Chai latte
(yhdelle)

1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl kasvimaitoa (itse käytän Oatlyn iKaffea)
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl kanelia
1 teepussi, esim. rooibos
1 tl makeutuststa, esim. ruskeaa sokeria

Kiehauta vesi ja mausteet pienessä kattilassa. Vähennä hiukan hellan lämpöä ja lisää makeutus sekä teepussi noin 2-3 minuutiksi kattilaan. Sillä välin kun odottelet teen hautumista, voit lämmittää maitoa mikrossa noin minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja yhdistä tee maitoon. Itse käytän apuna kahvifiltteriä, joka suodattaa kätevästi pois mausteet itse juomasta, vaikka maku jääkin. Sekoita, maistele, lisää makeutusta tarvittaessa ja nauti!



 //The best substitute for coffee? Chai latte! I can't believe it took me this long to get into the whole chai latte hype (maybe due to the fact that I'm such a coffee addict) but I'm so glad I did. It's the perfect warming drink for cold winter days or whenever I'm craving something hot but don't want to have coffee (which isn't that often though.) Anyway, it's worth a shot if you haven't tried it out yet! 

Chai latte
(serves one)
1 1/2 dl water
1 1/2 dl plant milk (I used oat milk)
1/4 teaspoon of clove
1/4 teaspoon of cinnamon
1 bag of tea (I usually use rooibos)
1 teaspoon of brown sugar (or other sweetening)

Bring the spices and the water to a boil in a small pot. Reduce the heat a little bit, add the brown sugar and the teabag for about 2-3 minutes. Meanwhile, prepare the milk by heating it in the microwave for about 1 minute. Remove the tea from the stove and combine it with the milk. I usually use a coffee filter to avoid the spices from getting into the drink while still leaving a nice taste. Have a taste, add some sweetening if needed and enjoy!

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground