How to find inspiration?

3/30/2017Inspiraatio on aika jännä asia: sitä joko on tai sitä ei ole, eikä sitä voi väkisin repiä esille. Inspiraatio tulee vähän kausittain, joskus tuntuu, että pää halkeaa ideoista, ja joskus sitä taas istuu tuntikausia koneen äärellä tuijottamassa tyhjällä sivulla vilkkuvaa kursoria. Totta puhuen mulla on viime aikoina ollut aika iso inspiraatiopula. Kun on viettänyt viikkoja neljän seinän sisällä koulukirjojen kanssa eikä ole oikeastaan tullut tehtyä yhtään mitään, on aika vaikeaa keksiä mitään mistä kirjoittaa.

Yksi ystävistäni esitti kerran loistavan kysymyksen, kun valitin hänelle omaa inspiraationpuutettani. "Mitä sä tarvitset inspiroituaksesi?". En oikein osannut vastata. En ollut koskaan miettinyt asiaa tuolta kannalta. Kuten sanottu, ajattelin että inspiraatiota vaan on tai sitten ei.

Näin myöhemmin asiaa pohtiessani tajusin, että kyllä mulla on tiettyjä asioita, jotka erityisesti inspiroi: asioita jotka innostaa lähtemään liikkeelle ja tekemään pelkän pohtimisen sijaan.

Instagram, Pinterest ja blogit ovat valehtelematta varmaan suurin inspiraationlähteeni. Rakastan lueskella blogeja ja Instagramia, poimia tyylivinkkejä ja lukea ajatuksia herättäviä tekstejä. Monesti saan näistä todella paljon ideoita myös omaan tekemiseeni.

Matkustelu tai ylipätään maisemanvaihto virkistää mieltä jotenkin täysin eri tavalla. Mä kyllästyn todella helposti rutiineihin ja haluan että elämäni on vaihtelevaa ja että aina on jotain uutta tekemistä ja uusia haasteita.

Oon myös huomannut, että ajan ottaminen itselle ja omille ajatuksille toimii paljon paremmin kuin pakottaminen. Jos tekstiä tai kuvia ei synny, niin sitten niitä ei vaan synny. Pakottamalla aikaan saadusta tuotoksesta puuttuu aina sitä jotain. Joskus on vaan parempi irroittautua siitä ajatuksesta, että täytyy ja on pakko tehdä, ja antaa omille ajatuksille ja ideoille hetki omaa rauhaa 
//Inspiration is kind of a funny thing: it's either there or it's not, and you definitely can't force it. For me, inspiration comes and goes. Sometimes my head is buzzing with ideas, sometimes I keep staring at a blank page on my computer with absolutely nothing to say. To be honest, this has been me lately, as all the weeks spent home with only school work and finals on my mind I haven't really done anything and it's been a challenge to find things to write about and photos to share.

One of my friends asked me a really good question once. "What do you need to feel inspired?" I wasn't sure how to answer back then, because I hadn't really ever thought about that.

Instagram, Pinterest and blogs are without doubt my biggest source of inspiration. I love browsing through them and picking up inspiring thoughts and style ideas. Social media also gives me so many ideas for my own blogging and style.

Travelling or any kind of change of scenery gives me so much energy and I always feel like new ideas just keep coming. I'm the kind of person who easily gets bored and always wants to try out new things and challenge herself.

Another thing that always works, is taking time for myself and my own thoughts. If I feel like I just can't get myself to write or take pictures, then maybe I shouldn't. Letting go of the thought that I "have to" come up with something is so relieving. Sometimes you just need to give your thoughts and ideas some time to rest and then come back with even more drive 


No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground