STHLM 2017 + tips

7/16/2017Voi Tukholma, siinä kaupunki jossa on aina yhtä ihana käydä. Tällä reissulla keskityin enemmän hetkestä nauttimiseen kuin kameran kanssa heilumiseen (=hartiat murskana kameran kantamisesta jo ekan aamupäivän jälkeen), mutta tulihan sitä taas ikuistettua muutamia hetkiä. Myös muutama uusi kahvila, ravintola ja second hand-kauppa tuli testattua, minkä takia ajattelin listata näitten kuvien yhteyteen muutaman mun lempipaikoista.

//Stockholm, one of my favourite cities. This time I really focused on enjoying the moment rather than trying to capture them with my camera, but you guys know me, I can't go anywhere without using it at least a little. I also listed a few tips at the very bottom of this post in case any of you will be traveling there too!
Cafe Pom&Flora


Kahvilat

Pom&Flora

Vakkari aamiaispaikka! Tosi hymyileväistä palvelua, ihana sisustus ja superherkkua ruokaa. Mun suosikkeja on kauramaitoon tehty chiavanukas ja maapähkinävoi-toast, nammm.

Mahalo Hälsocafeet

Boheemi sisustus ja ihanaa terveyshippiruokaa, eli paikka just mun makuun! Täältä saa kaikenlaisia suolaisia ja makeita bowleja, kahveja ja raakakakkuja, eli varmasti jotain jokaiseen makuun. Me tilattiin burgerit, joihin ei yllättäen kuulunutkaan sämpylää vaan sen tilalla oli salaatinlehtiä (#vegan vai kuinkas se menikään?). Oli kyllä silti ihan loistava annos, kuolaan edelleen niitä täydellisiä bataattiranskalaisia <3

Espresso House

Tukholmassa liikkuessa ketjun kahviloihin ei voi olla törmäämättä. Superhyvää kahvia ja muita juomia, bongattiin jopa vegaaninen leipä ja tuorepuuro, joka oli oikein kelvollinen välipala.

Sattva Naturbageriet

Vegaaninen leipomo vanhan kaupungin sydämessä. Ihania kanelipullia, croissantteja ja pasteijoita, joita ei todellakaan ole myöskään hinnalla pilattu. Parasta tässä piskuisessa kuppilassa on kuitenkin sen maailman sympaattisin omistaja! Vanhempi, vain englantia puhuva mies tunnisti meidät kun tultiin seuraavana päivänä takaisin ja halusi jopa kätellä meitä kun lähdettiin. Tätä paikkaa voin todellakin suositella, kyllä huomasi että omistaja teki työtään suurella sydämellä <3

Ravintolat

FLFL

Käytiin täällä illallisella nopean googlettelun jälkeen, ja oli kyllä todellinen löytö! Ruoka oli Tukholman hintatasoon nähden suhteellisen halpaa ja aivan sairaan hyvää. Parasta hummusta mitä oon syönyt vähän aikaan, ja sitä oli valtavasti, haha. Äitikin tykkäsi halloumi-pitataskuistaan, eli tämä paikka toimii loistavasti jos kaikki seurueessa eivät niin vegaaniruoasta innostu.

Hermans

Ihana näköalaravintola ja aivan täydellinen vegebuffet. Ruokalajeja oli niin paljon, ettei lautaselle meinannut mahtua ja yllättäen lähdettiin täältä kierien pois. Suosittelen 100%, maistuu myös ei-kasvissyöjille!


Second hand

Beyond Retro

Nimensä mukaisesti vaatteita retrosta ja vintagesta innostuville. Taivas kaikille vintagefarkkujen ystäville!


*******

For coffee, breakfast or lunch in Stockholm, my favourites include Pom&Flora for the perfect breakfast, Mahalo Hälsocafeet for some healthy lunch and Espresso House for a coffee and a break between all the shopping. A vegan bakery called Sattva Naturbageriet in the heart of the old town is a must! They have the most delicious vegan treats and the owner is the most lovely, smiling person. For dinner or lunch I would totally recommend Hermans for a vegan buffet (warning: you will leave so full it's not even real) or FLFL for the best hummus or falafel. If you're into second hand shopping, I would recommend Beyond Retro, which sells cool retro clothing and tons of vintage Levi's and other cool jeans and shorts.

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground